Netradičné zaváranie údených rýb

rybaČo spraviť s údenými rybami? Zaváranie vyúdených rýb je netradičným spôsobom ich spracovania. Prečítajte si recept o tom, ako sa dajú rôzne druhy údených rýb konzervovať jednoduchým zavarením.

Ak sa rozhodneme pre zaváranie údených rýb, údenie bude trvať zhruba 6 až 8 hodín na miernom dyme. Dobre vyúdené mierne vychladnuté ryby vykostíme – odstránime hrubé kosti a chrbticu a plníme do zaváracích pohárov. Ryby ukladáme do pohárov tak, aby zostali čo najväčšie kusy. Väčšie ryby radšej narežeme na podkovičky. Pstruhy a úhory nakrájame na tenké a dlhé kusy, podľa výšky pripravených zaváracích pohárov (vhodnejšie sú menšie poháre), do ktorých ich uložíme. Kapra alebo amura pripravíme tak, že vyberieme veľké kosti a ryby priečne rozrežeme asi na 1 cm plátky, ktoré dávame do pohára. Pridáme 1 bobkový list a 2-3 guľky voňavého korenia. Nakoniec zmes zalejeme asi do tretiny olivovým olejom. Pripravíme si väčší hrniec a minimálne jednu hodinu sterilizujeme pri 100 stupňoch.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

2 comments for “Netradičné zaváranie údených rýb

  1. Jozef
    1. júl 2019 o 13:35

    Varim ich v tlakovom hrnci 2 hodiny.A žiadna kosť neostane.

  2. MARTIN
    2. december 2018 o 12:25

    Konzervárne rýb majú fintu, že rybie kosti sa rozpadávajú. Ako to však robia, čo pridávajú, tak to neviem zistiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *