Zavárané huby bez nálevu

hubyMáte doma plné koše nazbieraných hríbov? Čo s nimi? Jednoducho ich zavarte!
Ponúkame vám veľmi jednoduchý recept na zavárané huby, vďaka ktorému vydržia čerstvé počas nasledujúcich dvoch rokov.

Nazbierané čerstvé huby pretriedime. Zdravé huby pokrájame na menšie kúsky. Huby môžeme aj opláchnuť vo vode. Naplníme poháriky. Predtým sa uistíme, či sú poháriky dokonale čisté. Snažíme sa ich natlačiť dovnútra čo najviac, pretože neskôr stratia objem. Na rozdiel od iných receptov na zaváranie do pohárikov už nič nepridávame, len ich zatvoríme a sterilizujeme 90 minút. Za 24 hodín sterilizáciu opakujeme po dobu 60 minút. Zavárané huby by vám mali vydržať až dva roky. Po otvorení ich môžete spracovať akýkoľvek spôsobom.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *