Na prípravu tejto špeciality používame buď bravčovú alebo teľaciu pečeň. Na prípravu 4 kg zaváranín použijeme 3 kg pečene.
Pečeň musíme dobre umyť, odstránime zvyšky žlčových kanálov. Potom ju nakrájame asi na 2 cm rezy. Rezy opražíme v bravčovej masti po oboch stranách. Osobitne tiež na masti pražíme 0,25 kg cibule. Keď nám cibuľka zmäkne, pridáme 40 gramov múky. Keď sa opraží aj múka, pridáme 10ml vody a pridáme 50 gramov paradajkového pretlaku, 10 gramov červenej papriky, 10 gramov cukru a 80 gramov soli. Časť šťavy najskôr nalejeme do pohárikov, potom tam vložíme pečeň a zalejeme zvyškom šťavy asi 3 cm pod okraj.
Pečeň dáme sterilizovať na 100°C po dobu 1 a pol hodiny. Na druhý deň ju znova sterilizujeme 1 hodinu. Poháriky necháme na vzduchu vychladnúť. Sklenené poháriky chladíme vždy na vzduchu, pretože po ponorení do studenej vody by mohli prasknúť.