Pri výrobe tejto klobásky sa môžeme rozhodnúť, či do nej pridáme viacej rasce alebo cesnaku. Od toho sa bude vyvíjať jej výsledná chuť.
Na klobásky s príchuťou rasce alebo cesnaku použijeme 2 kg chudého bravčového mäsa. Mäso by malo byť z pliecka a krkovičky. Použijeme aj 2 kg mastnejšieho prerasteného mäsa (bôčik), 1 kg údenej slaniny pokrájanej nadrobno a 5 kg hovädzieho mäsa.
Bravčové mäso pomelieme v priemere 13 mm a hovädzie mäso v priemere 6 mm. Všetko zmiešame.
Na jeden kilogram masy použijeme 23 gramov soli, 3 gramy mletého čierneho korenia, 50 gramov rozdrveného cesnaku alebo 40 gramov mletej rasce. Tieto prísady rozmiešame v menšom množstve vody a zmiešame so základnou masou. Plníme črevá. Táto klobása by byť dlhá približne 16 cm.
Údime ich 24 hodín voňavým dymom. Tesne pred použitím sa klobásky varia.