Údené karé si pripravíme tak, že mäso po zabíjačke najskôr vykostíme. Musíme to robiť veľmi opatrne, aby sme nepoškodili svalovinu. Z povrchu musíme odstrániť aj spojovacie tkanivá, zvyšky tuku a pekne ho upravíme.
Povrch potrieme soliacou zmesou. Zmes na jeden kilogram mäsa získame zmiešaním 2 gramov sanitry na zachovanie peknej farby, 2 gramov cukru a 70 gramov soli. Ak nechceme používať sanitru, môžeme ju nahradiť aj rýchlosoľou. Necháme ho 2 dni odstáť.
Potom nasolené karé vložíme do slaného roztoku. Roztok pripravíme zo 180 gramov soli na 1 liter vody. Necháme odstáť 5 – 6 dní. Karé poriadne umyjeme v studenej vode, aby sme odstránili soľ a môžeme začať s údením. Údime 2 – 3 dni pri teplote 25°C.
Ak údené karé pripravíme takýmto spôsobom a budeme ho skladovať na chladnom mieste, vydrží nám 2 až 3 mesiace.