Tradičná bravčová roláda

bravčová roláda môže byť aj z menších častí mäsaTradičná bravčová roláda sa vyrába z krkovičky. Musíme z nej opatrne vybrať kosti a dbať na to, aby sa neporušila svalovina.

Svalovina sa nakladá do slaného roztoku, ktorý tvorí 180 gramov soli na jeden liter vody. Necháme ju tam pôsobiť 4 dni. Nasolené mäso uložíme na dva dni na chladné miesto a počkáme, kým nám nadbytočná voda odtečie. Mäso dobre umyjeme od soli, vysušíme a prerežeme ho na hrúbku 3 cm.

Upravený plátok mäsa posypeme korením, červenou paprikou a potrieme ho cesnakom. Krkovičku zvinieme do tvaru rolády a obviažeme špagátom.

Údime 2 hodiny pri teplote 60 – 70 °C. Keď je roláda pekne vyúdená varíme ju 30 minút. Trvanlivosť bravčovej rolády je 2 týždne. Musíme ju skladovať v dobre vetranom priestore.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *