Najlepšie odrody na sušenie hrozna sú stolové odrody bieleho hrozna. Musíme počkať až nám hrozno pekne dozrie a má silne aromatickú chuť a vôňu. Malo by byť žlto jantárovité.
Hrozno nemôže byť popraskané alebo nahnité, musí byť úplne zdravé. Kvalitné sušené hrozienka získame tak, že počkáme, kým sa nám na viniči jemne scvrknú.
Hrozno sušíme na slnku. Plody uložíme do rámov a zakryjeme ich tenkou gázou, aby sme ich ochránili pred hmyzom. Hrozno sa často suší aj tak, že ho zavesíme v dobre vetranej miestnosti do tieňa. Miestnosť by nemala byť vlhká. Zo 100 kg plodov získavame asi 25 kg sušených hrozienok.
Keď sušíme hrozno v sušičke, môžeme ho najskôr na 30 sekúnd ponoriť do vriace vody, aby nám jemne praskla šupina. Voda sa bude odparovať rýchlejšie a proces sušenia sa urýchli. V sušička hrozno sušíme 12-20 hodín.