Sterilizovaná zeleninová zmes

miesana zaleninaPatrí medzi obľúbené sterilizované zeleninové výrobky. Na prípravu tejto zmesi použijeme: 1 kg nakrájaných uhoriek, 0,5 kg mrkvy pokrájanej na kolieska alebo pásiky, 2 červené kápie, ktoré sú bez jadrovníkov a pokrájané, 1 pokrájaná feferónka, 1 menší karfiol, ktorý rozdelíme na jednotlivé ružičky, 0,5 kila cibule, ktorú pokrájame na kolieska.

Budeme potrebovať aj 0,25 kg soli, 3 až 4 litre vody, 0,4 kg cukru, 0,75 litrov 8% octu rozriedeného s 0,5 litrov vody, 4 polievkové lyžice  horčicového semena.

Zeleninu pokrájanú na rezy alebo ozdobne pokrájanú zmiešame, posypeme soľou, pridáme vodu a necháme odstáť  24 hodín. Za tepla rozpustíme cukor v octe, pridáme 0,5 litrov vody a horčicové semiačka. Roztok varíme asi 5 minút. Ponoríme do neho zeleninovú zmes, ktorú sme vybrali zo slaného nálevu. Zeleninovú zmes varíme tak dlho, pokiaľ nám mierne nezmäkne.

Potom ju vyberieme a plníme ju do pohárikov a zalejeme nálevom. Zeleninovú zmes môžeme plniť aj podľa jednotlivých druhov a tvarov, čím dosiahneme ozdobný efekt. Zeleninu sterilizujeme 20 minút pri miernom vare.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *