Pri domácej zabíjačke tvorí slanina pomerne veľký podiel. Je dôležité, aby sme ju vedeli správne zužitkovať. Slanina sa môže konzervovať údením alebo nakladaním v soli.
Keď chceme slaninu nasoliť musíme vybrať chrbtovú časť, ktorá je krehká. Nevýhodou je, že z chrbtovej slaniny sa krúpovaním odstraňuje koža, ktorá jej poskytuje prirodzenú ochranu.
Slaninu nakrájame na 10 cm široké a 30 cm dlhé kusy. Solíme ju hrubozrnnou soľou tak, že ju vtierame na povrch slaniny. Nasolené kusy ukladáme do suda alebo do debničky vyloženej pergamenovým papierom. Každú vrstvu slaniny zasypeme 3 mm vrstvou soli. Počkáme 20 dní. Po tomto čase je slanina pripravená na konzumáciu. Vydrž nám až 2 mesiace.
I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve
got high quality content. If you want to know how to make extra $$$, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative