Cvikla sa dá nakladať rozličnými spôsobmi a ochucovať rôznymi prísadami. Nasledujúci recept je veľmi jednoduchý postup, ako pripraviť nakladanú cviklu v kyslom náleve.
Ponúkame vám tri rôzne recepty na nakladaná pečenú papriku v kyslom náleve: nakladaná pečená neolúpaná paprika v kyslom náleve, nakladané pečená olúpaná paprika v kyslom náleve a nakladaná pražená olúpaná paprika v kyslom náleve.
Na tento sterilizovaný zelerový šalát budeme potrebovať 1 veľký zeler, dve veľké kápie, 5 zrniek čierneho korenia, kávovú lyžičku horčicového semena a 15 malých cibuliek.
Pripravujeme ju z krehkej slaniny. Na Slovensku sa najčastejšie pripravuje z laloka. Môžeme použiť aj slaninu z chrbta pokiaľ je krehká. Slaninu nasolíme hrubozrnnou soľou tak, že ju vtierame na povrch slaniny. Nasolené kusy ukladáme do suda alebo do debničky vyloženej pergamenovým papierom.…