Receptov na konzervovanie miešanej zeleniny nikdy nie je málo. V tomto recepte si ukážeme ako si pripraviť mix nakladanej zeleniny zo zelených rajčín, karfiolu, cibuliek, zelenej fazuľky, mrkvy, zeleru, kapusty a chili.
Niektoré jedlá, najmä vnútornosti nie sú veľmi obľúbené. Často však ide o pochúťky, ktoré si ostatní gurmáni vychutnávajú. Patrí k nim aj jazyk, či už bravčový alebo hovädzí.
Nakladané baklažány plnené zeleninovou zmesou si môžeme predpripraviť v dobe, keď ich máme dostatok. Ich príprava pred konzumáciou je veľmi jednoduchá.
Roláda z karé sa pripravuje po zabíjačke. Budeme potrebovať dve opatrne vykostené karé, alebo len jedno karé prerezané po dĺžke napoly. Na chrbtovej strane necháme približne pol centimetrovú vrstvu slaniny.
Ak si chcete pripraviť nakladanú zeleninu, ktorá nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá pripravte si nakladanú trojfarebnú zeleninu. Na túto kombináciu sa používa zelená paprika, červená paprika (kápie) a karfiol.