Kečup. Má ho rád takmer každý. Skúste si však pripraviť domáci kečup bez chemikálií. Ak ho raz vyskúšate, určite začnete obchádzať regále s kečupmi v supermarkete.
S cesnaku a oleja sa dajú zabiť dve muchy jednou ranou. Po krátkej príprave si môžete vyrobiť cesnakový olej a cesnakovú kašu. Po konzervácii ich môžete využiť na ochutenie hotových jedál.
Už v staroveku vedeli liečitelia o povzbudzujúcich účinkoch častí šípovej ruže. Šípky majú obľubu hlavne pre veľký obsah vitamínu C. Ak chceme, aby sme mali šípky po ruke počas celého roka, musíme si šípky vysušiť.
Nie všetky cibuľky sú vhodné na sušenie. Aby nevyšli tieto kúsky nazmar, budeme ich musieť zjesť. Čo však spraviť, ak ich je príliš veľa? Premeniť ich do podoby karamelizovanej cibule a následne zmraziť.