Mrazenie čerešní

ceresne na strome

Mrazenie čerešní je typickým spôsobom, ako môžeme tieto červené plody uchovať na časy, kedy ich nie je dostatok. Ak dodržujeme všetky postupy, čerešne nám v mrazničke pri -24°C vydržia až rok a pol.

Zaváraný guláš

guláš

Tento bravčový zaváraný guláš si môžeme pripraviť jednoduchým spôsobom. Keď nemáme čas variť, môžeme guláš len otvoriť, dochutiť a skomzumovať alebo si ho môžeme zobrať na dovolenku.

Sterilizovaná cibuľka

zaváraná cibuľka

Na sterilizáciu sa používa iba drobná cibuľka. Najčastejšie sa používa perlovka, ktorú očistíme a uložíme do pohárikov. Pridáme k nej pol kávovej lyžičky horčicového semena, trocha voňavého a čierneho korenia. Poprípade môžeme pridať aj bobkový list.