Mrazenie špenátu Na mrazenie špenátu sú vhodné mladé špenátové listy, ktoré dôkladne umyjeme, aby sme z nich odstránili všetky nečistoty. Odstránime dlhé a hrubé stonky.
Mrazenie čerešní je typickým spôsobom, ako môžeme tieto červené plody uchovať na časy, kedy ich nie je dostatok. Ak dodržujeme všetky postupy, čerešne nám v mrazničke pri -24°C vydržia až rok a pol.
Nakladaná červená paprika s kapustou je veľmi zdravá a chutná kombinácia. Recept na nakladanú červenú papriku s kapustou v kyslom náleve poznali ľudia už v minulosti. Tento jednoduchý recept si môže pripraviť každý v domácnosti.
Tento bravčový zaváraný guláš si môžeme pripraviť jednoduchým spôsobom. Keď nemáme čas variť, môžeme guláš len otvoriť, dochutiť a skomzumovať alebo si ho môžeme zobrať na dovolenku.
Brusnice obsahujú veľké množstvá trieslovín, kyselín a pektínových látok, ktoré výslednému džemu dodajú príjemnú pikantnú chuť. Ostrú chuť brusníc zmiernime aj prídavkom iného menej výrazného ovocia v pomere 1:1.
Na sterilizáciu sa používa iba drobná cibuľka. Najčastejšie sa používa perlovka, ktorú očistíme a uložíme do pohárikov. Pridáme k nej pol kávovej lyžičky horčicového semena, trocha voňavého a čierneho korenia. Poprípade môžeme pridať aj bobkový list.