V tomto recepte si ukážeme ako pripraviť miešanú zeleninu zo zelených a červených paprík, zelených (červených) rajčín, uhorky, mrkvy, cibule, zeleru, petržlenu a petržlenovej vňate.
Na mrazenie karfiolu by sme mali vybrať celistvý, biely a čerstvý karfiol. Karfiol rozdelíme na stredne veľké ružičky, ktoré by mali byť celistvé a nie rozdrobené. V priemere by mali mať 2,5 – 3 cm.
Pri domácej zabíjačke je dôležité, aby sme slaninu vedeli správne zužitkovať. Slanina sa môže konzervovať údením alebo nakladaním v soli. U nás je údenie slaniny častejší spôsobom konzervovania.
Plody na sušenie jabĺk musíme najskôr pokrájať na tenké kolieska s hrúbkou okolo 9-10 mm. Môžeme ich pokrájať aj na rezy. Na sušenie nepoužívame jadrovník, takže ho musíme vyrezať.
Údený bôčik najskôr upravíme tak, že hrudnú časť bravčovej polovičky vytvarujeme do pravouhlého trojuholníka. Bôčik najskôr solíme soliacou zmesou nasucho.