Aby nám višne vydržali v mrazničke čo najdlhšie, musíme použiť jeden z nasledujúcich spôsobov na ich mrazenie – mrazenie celých višní v cukrovom náleve alebo mrazenie drvených višní s cukrom.
Sterilizovaná cvikla sa často podáva ako príloha k rôznym jedlám. Na sterilizovanie je vhodná cvikla bez bielych drevnatých pruhov a so sýtočervenou dužinou.
Na mrazenie kalerábu by sme mali používať iba kaleráby s jemnou, mäsovitou dužinou, ktorá nemá dutiny a nie je drevnatá. Kaleráby olúpeme a nakrájame na hranoly alebo rezance, ktoré sú asi 1 cm hrubé.
Na prípravu kvasených feferónok môžeme použiť rôzne druhy, ktoré nám vyhovujú ich štipľavosťou. Feferónky poriadne poumývame a umiestnime ich do 5 litrových fliaš. Môžeme použiť aj drevené alebo kamenné nádoby.
Solenie slaniny Pri domácej zabíjačke tvorí slanina pomerne veľký podiel. Je dôležité, aby sme ju vedeli správne zužitkovať. Slanina sa môže konzervovať údením alebo nakladaním v soli.