Sterilizovaná zeleninová zmes

miešaná zelenina

Patrí medzi obľúbené sterilizované zeleninové výrobky. Na prípravu tejto zmesi použijeme: 1 kg nakrájaných uhoriek, 0,5 kg mrkvy pokrájanej na kolieska alebo pásiky, 2 červené kápie, ktoré sú bez jadrovníkov a pokrájané, 1 pokrájaná feferónka, 1 menší karfiol, ktorý rozdelíme na…

Mrazenie kelu

kel

Na mrazenie kelu sú vhodné stredne veľké a kompaktné hlávky. Nadbytočné obalové listy odstránime. Odstraňujeme aj hlúbik. Na mrazenie používame iba strednú jemnú časť kelu, ktorú rozkrájame na tenké rezance.

Sušenie zeleru

sušenie celeru

Sušenie zeleru je veľmi praktická záležitosť. Zeler je veľmi dôležitou potravinou, ktorá sa spolu s mrkvou a cibuľkou pridávajú do polievok alebo slaných jedál a dodávajú im jedinečnú chuť. Keď potrebujete kúsok čerstvého zeleru a nemáte ho akurát po ruke, môžete použiť sušený.

Zavárané rezne

bravčové rezne

Zavárané rezne sa hodia pri spracovávaní väčšieho množstva mäsa. Po otvorení stačí len krátka úprava. Zavárané prírodné pečené rezne môžeme pripraviť nasledujúcimi dvoma spôsobmi.

Sušenie čerešní a višní

sušené černice

Na sušenie čerešní a višní vyberáme druhy s veľkými plodmi a malými kôstkami. Plody môžeme sušiť bez kôstok alebo s kôstkami. Ak ich chceme sušiť bez kôstok, musíme ich vybrať šetrným spôsobom, aby sa plod neporušil. Najlepšie sú  šetrné odkôstkovače.