Najvhodnejšie na sušenie sliviek sú mäsité odrody. Môžu sa používať aj klasické modré bystrické slivky. Aby sme zachovali maximálne množstvo cukru, slivky necháme dozrieť ešte na strome.
Ríbezľový sirup môžeme pripraviť z plodov čiernej alebo červenej ríbezle. Najlepšie chutí sirup, ktorý je pripravený z červených ríbezlí s prídavkom 25% čiernych ríbezlí.
Višňový sirup je osviežujúci letný nápoj, ktorý si môžeme jednoducho pripraviť. Chuť sirupu podstatne zlepšíme, ak ho pomiešame s čerešňovým sirupom v pomere 1:1. Na prípravu višňového sirupu používame tmavé, čierne druhy višní.
Na čerešňový sirup používame tmavé, čierne druhy čerešní. Základnou surovinou, ktorá sa používa na prípravu čerešňového sirupu je čerešňového šťava. ktorú si vieme vyrobiť dvoma spôsobmi. 1.spôsob: Čerešne sa drvia a lisujú. Nemôžu sa príliš dlho kvasiť, aby hotová šťava neobsahovala viac…