Karfiol si môžeme upraviť viacerými spôsobmi. Jeden z nich je aj nakladaný karfiol v kyslom náleve. Týmto spôsobom si pripravíme karfiol, ktorý vynikajúco chutí a vydrží nám oveľa dlhšie ako pri bežnom skladovaní.
Čerstvé a snehobiele hlávky karfiolu sa rozdelia na malé súkvetie. Tie by nemali byť väčšie ako 3 až 5 cm. Vložíme ich do veľkého hrnca a osolíme ich podľa chuti. Bežný spôsob je použitie 20 gramov soli na 1 kg karfiolu. Po niekoľkých hodinách karfiol zalejeme horúcim nálevom. Ten pripravíme z 1 litra vody, 2 litrov octu a 200 gramov soli. Nálev scedíme, prevaríme a horúci ho nalievame na karfiol v pohárikoch. Poháriky sa zavrú a uložia na chladné miesto.
Nálev nereálny. 1l vody a 2 litre octu. Musí byť chyba.
Zdá sa mi veľa 2 litre octu na liter vody.