Ak si chcete pripraviť nakladanú zeleninu, ktorá nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá pripravte si nakladanú trojfarebnú zeleninu. Na túto kombináciu sa používa zelená paprika, červená paprika (kápie) a karfiol.
Karfiol umyjeme a rozoberieme ho na 4cm ružičky. Papriky umyjeme, prekrojíme a očistíme od semiačok. Pokrájame ich na 1 cm široké pásiky. Osobitne krájame zelenú a červenú papriku.
Nakrájanú papriku a karfiol ukladáme do pohárikov nasledujúcim spôsobom: najprv vložíme vrstvu červenej papriky, na ňu pridáme vrstvu zelenej papriky, potom karfiol. Takto postupujeme, až kým nenaplníme pohár. Kvôli aróme môžeme ešte k zelenej paprike vložiť petržlenovú vňať.
Dobré je, ak zeleninu prikryjeme plátnom a pritlačíme tenkou doštičkou, aby nám nevyplávala na povrch. Zalievame ju nálevom pripraveným z jedného objemového dielu vody, jedného objemového dielu vínneho octu (6%) a 80 gramov soli na každý liter tekutiny. Poháriky uzavrieme a uložíme na chladné miesto.