Nakladaná cvikla v kyslom náleve

cvikla na bielom pozadi

Cvikla sa dá nakladať rozličnými spôsobmi a ochucovať rôznymi prísadami. Nasledujúci recept je veľmi jednoduchý postup, ako pripraviť nakladanú cviklu v kyslom náleve.

Dobre vyvinuté buľvy cvikly, ktoré majú peknú tmavofialovú farbu umyjeme kefkou. Potom ich dáme variť na 3 – 4 minúty a necháme ich vychladnúť. Vychladnutú cviklu nakrájame na rezy a vložíme ich do pohárikov. Nakrájame si cibuľku na malé razy, ktorú vkladáme medzi cviklu spolu s čiernym korením a bobkovým listom. Nálev si pripravíme z vínneho octu, do ktorého pridáme soľ – 30 gramov soli na 1 liter octu. Nálev vlejeme do pohárikov a na záver pridáme ešte dva centimetre rastlinného oleja. Poháriky dobre uzavrieme, previažeme ich celofánom a odložíme na chladné miesto.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *