Na mrazenie zeleru použijeme plody, ktoré majú veľmi jemnú dužinu, bez hrdzavosti a drevnatosti. Zeler by sme mali mraziť tesne po zbere. Ak to nie je možné, dáme ho pred zmrazením do chladničky.
Zeler najskôr očistíme, oškriabeme a dužinu rozkrájame na kocky alebo hranoly s hrúbkou asi 1 cm.
Aj zeler potrebuje krátku tepelnú úpravu – blanšírovanie vo vriacej vode, aby sme zničili enzýmy, ktoré by ho počas mrazenia poškodili. Zeler predvárame vo vriacej vode 3 minúty. Dĺžka je len tak dlho, aby sa zastavilo pôsobenie enzýmov a zabili sa baktérie. Na blanšírovanie zeleru môžeme používať tú istú vodu až 5 krát. Potom ho prudko schladíme v studenej vode. Môžeme do vody pridať aj kúsky ľadu. Zeler plníme do nádob a vo vnútri nechávame 1 cm vzduchovú medzeru.
Ak sme dodržiavali všetky postupy, zeler by nám mal v mrazničke vydržať 2-3 mesiace pri -12°C, 10-12 mesiacov pri -18°C a 12-15 mesiacov pri -24°C.