Mrazenie špargle

Na mrazenie používame len špargľu najlepšej kvality.Na mrazenie používame len špargľu najlepšej kvality. Mala by byť biela, mierne ružovkastá a bez drevených vlákien. Pred mrazením špargľu rozdelíme podľa hrúbky výhonkov.

Môžeme nakrájať celé časti alebo nakrájame výhonky na 3 cm dlhé. Pred úpravou ostrým nožom výhonky olúpeme a spodnú zdrevnatenú časť odstránime.

Špargľu predvárame v mierne vriacej vode podľa hrúbky výhonkov. Rozkrájanú špargľu predvárame 2 minúty, stredne veľké výhonky 3 minúty a hrubé výhonky 4 minúty. Potom ju hneď vychladíme v studenej vode. Do vody môžeme pridať aj ľad. V tejto ľadovej vode ju necháme ten istý čas ako sme špargľu blanšírovali. Odkvapkáme ju, naplníme do nádob bez prístupu vzduchu, aby sme sa vyhli spáleniu mrazom.

Ak sme dodržiavali všetky postupy, špargľa by nám mal v mrazničke vydržať 1-2 mesiace pri -12°C, 8-10 mesiacov pri  -18°C a 12-15 mesiacov pri -24°C.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *