Na mrazenie kalerábu by sme mali používať iba kaleráby s jemnou, mäsovitou dužinou, ktorá nemá dutiny a nie je drevnatá. Kaleráby olúpeme a nakrájame na hranoly alebo rezance, ktoré sú asi 1 cm hrubé.
Kaleráb potrebuje krátku tepelnú úpravu – blanšírovanie vo vriacej vode, aby sme zničili enzýmy, ktoré by kaleráb počas mrazenia poškodili. Kaleráb predvárame vo vriacej vode 2 minúty. Dĺžka je len tak dlho, aby sa zastavilo pôsobenie enzýmov a zabili sa baktérie.
Potom ho hneď vychladíme v studenej vode a chladíme ho približne 2 minúty. Do vody môžeme pridať aj kúsky ľadu. Odkvapkáme ho, naplníme ho do nádob alebo vreciek. Nechávame 1 cm vzduchovú medzeru.
Ak sme dodržiavali všetky postupy, kaleráb by nám mal v mrazničke vydržať 2-3 mesiace pri -12°C, 8-10 mesiacov pri -18°C a 12-15 mesiacov pri -24°C.