Mrazenie fazuľkových strukov

Na mrazenie fazuľkových strukov sú vhodné zelené aj žlté odrodyNa mrazenie strukov sú vhodné zelené aj žlté odrody. Struky by nemali byť prezreté a mali by byť bez vlákien. Vyberieme iba tie, ktoré sú nie sú poškodené alebo napadnuté chorobami. Semená nemajú byť vyvinuté. Fazuľky by sme mali zbierať ráno, hlavne v horúcich dňoch. Zvýrazní sa ich chuť.

Mraziť môžeme buď celé struky alebo ich pokrájame na drobné kúsky – rezy dlhé 2 až 3 cm. Pri mrazení celých strukov odstránime konce a malú časť pri ich stopkách.

Struky musíme blanšírovať – predvárať. Celé struky blanšírujeme 3 minúty a rezané struky 2 minúty. Po vychladení plníme struky do nádob a dávame mraziť. V nádobách nechávame 1 až 2  cm vzduchovú medzeru.

Keď neskôr fazuľky vyberieme z mrazničky varíme ich rovnako dlho ako kupované (3-5 minút).

Ak sme dodržiavali všetky postupy fazuľkové struky by nám mal v mrazničke vydržať 2-3 mesiace pri -12°C, 8-10 mesiacov pri  -18°C a 12-15 mesiacov pri -24°C.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *