Malinový kompót

Na malinový kompót používame tuhé plody.Malinový kompót vyrábame z kvalitných záhradných malín. Maliny by aj po tom, ako ich nazbierame zostať celé a nemali by sa rozpadávať. To znemená, že plody by nemali byť prezreté, ale tuhé.

Maliny tesne po zbere vytriedime. Keďže majú jemnú konzistenciu dávame si pozor, aby sme ich nepodrvili. Ukladáme ich do pohárikov. V prípade malín je dobré použiť poháriky s menším množstvom.

Nálev si pripravíme tak, že rozpustíme 0, 65 kg cukru v 1 litre vo vody, do ktorej pridáme aj jednu veľkú lyžicu citrónovej šťavy. Z tohto množstva dostaneme asi 1,4 litre hotového nálevu.

Malinový kompót sterilizujeme pri teplote 85°C asi 25 minút.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *