Domáci kečup podľa receptu starých mám

kečupKečup. Má ho rád takmer každý. Skúste si však pripraviť domáci kečup bez chemikálií. Ak ho raz vyskúšate, určite začnete obchádzať regále s kečupmi v supermarkete.

Na nasledujúci recept budeme potrebovať tieto suroviny: 2kg rajčín, 25 deka jabĺk, 25 deka cibule, 1 deci vody, 1 deci octu, 1 lyžička mletej červenej papriky, pol lyžičky mletého čierneho korenia, štvrť lyžičky mletej škorice, štvrť lyžičky postrúhaného muškátového orieška, štvrť lyžičky potlačených klinčekov.

Najprv všetku zeleninu očistíme a umyjeme. Potom rajčiny a cibuľu pokrájame na drobné kúsky, jablká postrúhame na hrubšom strúhadle, zelenú papriku pokrájame na rezance, pridáme feferónky a soľ. Všetko rozvaríme.

Potom pridáme cukor, vodu, ocot a všetky koreniny. Chvíľku povaríme, prepasírujeme a varíme do zhustnutia. Kým je kečup teplý, nalejeme ho do menších fľašiek, dobre uzavrieme a sterilizujeme pri 100°C asi 15 minút.

Tento kečup je naozaj skvelý. Môžeme ho použiť do tých istých jedál, k akým zvykneme používať kečup z obchodu. Chuť jedla nám ukáže kvalitu kečupu.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *