Radi údite? Nasledujúci recept vám ukáže ako chutne pripraviť zmes na domáce klobásy, ktoré poputujú do udiarne.
Tento recept je na 10 kg mäsa. Pri domácich zabíjačkách ho však spotrebujete podstatne viac, takže je na vás, ako si jednotlivé ingrediencie v správnom pomere upravíte.
Najskôr si mäso na hrubšie pomelieme. Pridáme 15g mletej rasce, 130 gramov pomletej sladkej červenej papriky, podľa chuti môžeme použiť aj pikantnú červenú papriku (odporúča sa pridať okolo 30 gramov), 40 gramov čierneho korenia mletého, 200 gramov soli, 50 gramov cesnaku, 200ml vody a jednu kávovú lyžičku cukru. Črevá sa nechajú na chvíľku odvlhnúť vo vode, umyjú sa a začne sa s napĺňaním. Keď sú črievka plné, môže sa začať so samotným údením.