Roláda z karé sa pripravuje po zabíjačke. Budeme potrebovať dve opatrne vykostené karé, alebo len jedno karé prerezané po dĺžke napoly. Na chrbtovej strane necháme približne pol centimetrovú vrstvu slaniny.
Vyformované karé dôkladne ponatierame soliacou zmesou. Zmes na jeden kilogram mäsa získame pomiešaním 2 gramov sanitry na zachovanie peknej farby, 2 gramov cukru a 70 gramov soli. Ak nechcem používať sanitru, môžeme ju nahradiť aj rýchlosoľou.
Nasolené mäso uložíme do nádoby alebo hrnca a necháme pôsobiť 2-3 dni. Potom ho vytiahneme a preložíme do slaného roztoku na 6 dní. Roztok pripravíme zo 180 gramov soli na 1 liter vody.
Po 6 dňoch mäso dôkladne umyjeme v čistej vode, odkvapkáme a na strane so slaninou ho jemne posypeme mletým korením. Obe karé položíme slaninou k sebe a pevne zviažeme špagátom do tvaru rolády. Údime iba hodinu a pol pri 60 °C. vyúdenú roládu varíme 40 minút. Vychladnutú roládu môžeme posypať aj mletou paprikou. Musíme ju skladovať v dobre vetranom a chladnom priestore, kde by nám mala vydržať 2 až 3 týždne.