Údený bôčik najskôr upravíme tak, že hrudnú časť bravčovej polovičky vytvarujeme do pravouhlého trojuholníka. Bôčik najskôr solíme soliacou zmesou nasucho.
Soliacu zmes na jeden kilogram mäsa získame zmiešaním 2 gramov sanitry na zachovanie peknej farby, 2 gramov cukru a 70 gramov soli. Ak nechceme používať sanitru, môžeme ju nahradiť aj rýchlosoľou. Bôčik vložíme do nádoby, kde soľ necháme 5 dní pôsobiť.
Potom bôčik vložíme do slaného roztoku a necháme odstáť ďalších 5 – 6 dní. Tento roztok pripravíme zo 180 gramov soli na 1 liter vody. Bôčik potom opláchneme vo vlažnej vode a následne ho dobre vyumývame, aby sme sa zbavili soli. Rozrežeme ho pozdĺžne dve alebo tri časti. Na tieto časti pripevníme očká špagátu a zavesíme do udiarne.
Bôčik sa údi pri teplote 25°C dva dni. Bôčik by mal byť uskladnený na dobre vetranom mieste. Vydrží nám 3 mesiace.