Pri zaváraní bravčového mäsa musíme odkrojiť taký kus mäsa, ktorý nám najlepšie vyplní pohárik. Mäso môžeme nakrájať na väčšie kocky, ktoré dáme do pohárikov.
Mali by byť plnené asi 3 cm pod okrajom. Pohárik vopred poriadne vymastíme bravčovou masťou. Na dno dávame pol kávovej lyžičky soli do pollitrového pohárika a celú lyžičku do litrového pohárika. Mäso dáme sterilizovať na 100°C po dobu 1 a pol hodiny. Na druhý deň ho znova sterilizujeme 1 hodinu. Poháriky necháme na vzduchu vychladnúť. Sklenené poháriky chladíme vždy na vzduchu, pretože po ponorení do studenej vody by mohli prasknúť. Hlavným znakom, ktorý nám ukáže, že rezne by sme mali mäso skonzumovať je, keď začne rôsol na dne fľaše rednúť.
Z väčšieho kusu mäsa sa môžu pripraviť obalené alebo prírodné rezne alebo sa môže opiecť. Menšie kúsky sú vhodné na prípravu obyčajného alebo segedínskeho gulášu.
Prosím Vás,pri sterilizovaní bravčového mäsa flaša má byť v hrnci celá zaliata vodou,alebo len po vrchnák.Ďakujem.