Zaváraný segedínsky guláš je jedlo, ktoré nám výborne poslúži pri cestovaní alebo na dovolenkách. Je chutný a po otvorení ho stačí len ohriať.
Nasledujúci recept je na 10 kg pohárikov. Oddelene si pripravíme 5 kg dusenej kvasenej kapusty a 5 kg bravčového mäsa. Najlepšie na použitie do segedínskeho gulášu je mäso z pliecka. Bravčové mäso najskôr pokrájame na kocky, ktoré sú 1 až 2 cm veľké. Mäsko podusíme na 2 kg cibuľky. Počas dusenia ho podlievame vývarom z kostí, v ktorom sme povarili aj kúsky bravčovej kože. Mäso jemne osolíme 80g soli. Keď je mäso napoly udusené pridáme udusenú kyslú kapustu a zalejeme ho 1 litrom kyslej smotany, do ktorej sme pridali 0,25 kg hladkej múky.
Takto pripravený segedínsky guláš nalievame do pohárikov, ktoré sme omastili bravčovou masťou. Guláš plníme 3-4 cm pod okrajom, aby nám viečka dobre chytili. Mäso sterilizujeme prerušovanou sterilizáciou, ktorá je v prípade mäsa bezpečnejšia. To znamená, že ho prvý krát sterilizujeme hodinu a druhý deň ho umiestnime do miestnosti s izbovou teplotou a na tretí deň ho sterilizujeme pol hodinu pri 100°C.
Sklenené poháriky chladíme na vzduchu, pretože po ponorení do studenej vody by mohli prasknúť. Uskladňujeme ich na tmavom a suchom mieste. Poháriky kontrolujeme. Pred použitím sa obsah skontroluje a zistí sa, či sa tam nenachádzajú plynové bublinky.