Zaváraný guláš

zaváraný guláš stačí po otvorený len jemne dochutiťTento bravčový zaváraný guláš si môžeme pripraviť jednoduchým spôsobom. Keď nemáme čas variť, môžeme guláš len otvoriť, dochutiť a skomzumovať alebo si ho môžeme zobrať na dovolenku.

Bravčové mäso najskôr pokrájame na kocky, ktoré sú 1 až 2 cm veľké. Mäsko podusíme na cibuľke. Počas dusenia ho podlievame vývarom z kostí, v ktorom sme povarili aj kúsky bravčovej kože. Mäso jemne osolíme. Červenú papriku jemne opražíme na oleji alebo na masti. Po 20 minútach ju pridáme do mäsa. Dlhším dusením stráca farbu a chuť, horkne.

Takto pripravený guláš nalievame do pohárikov.  Ak chceme môžeme k nemu priliať aj vývar z kostí a kože. Guláš plníme 3-4 cm pod okrajom, aby nám viečka dobre chytili.

Mäso sterilizujeme prerušovanou sterilizáciou. To znamená, že prvý krát ho sterilizujeme hodinu a druhý deň ho umiestnime do miestnosti s izbovou teplotou a na tretí deň ho znova sterilizujeme jednu hodinu pri 100°C.

Sklenené poháriky chladíme na vzduchu, pretože po ponorení do studenej vody by mohli prasknúť. Uskladňujeme ich na tmavom a suchom mieste. Občas poháriky kontrolujeme. Pred použitím sa obsah skontroluje a zistí sa, či sa tam nenachádzajú plynové bublinky.

Ak pri príprave šťavy používame aj múku na zahustenie, tieto poháriky otvoríme čo najskôr, pretože nám vydržia maximálne tri mesiace.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *