Sladené maliny naložené v mede sú rýchly a chutný pôsob ako môžeme tieto plody zakonzervovať. Napriek tomu, že med má konzervačné účinky, je dobré, ak ich aj krátko sterilizujeme. Tak si môžeme predĺžiť dobu skladovania.
Na nasledujúci recept budeme potrebovať len tri suroviny: 1 liter podrvených čerstvých dozretých malín, pol litra medu a 2 citróny, z ktorých vyžmýchame šťavu a pripravíme citrónovú kôru.
Vo vriacom vodnom kúpeli si pripravíme poháriky, do ktorých budeme zmes nalievať. V nízkom a širokom hrnci si zmiešame maliny, med, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Celú zmes privedieme k varu. Necháme ju variť po dobu 20 až 30 minút za stáleho miešania. Ovocie pravidelne miešame, až kým nám nezhustne. Týmto spôsobom nikdy nedosiahneme také zahustenie ako pri výrobe lekváru s použitím pektínu. Keď sa nám bude zdať ovocie dostatočne zahustené, môžeme začať prelievať zmes do pripravených pohárov. Poháriky sterilizujeme vo vriacom vodnom kúpeli po dobu 10 minút. Po uplynutí tohto času vyberieme poháriky z hrnca a na utierke ich necháme vychladiť. Presvedčíme sa, či sú viečka dobre zatesnené. Dobre uzavreté poháriky sú skladovateľné až do jedného roka. Ostatné poháriky dáme do chladničky a konzumujeme ich ako prvé.