Mrazenie malín

Mrazenie malín je veľmi populárny spôsob ich zachovávania  na SlovesnkuMaliny sú súčasťou letnej sezóny. Ak ich chceme konzumovať aj v chladnejších obdobiach, môžeme si ich jednoducho zamraziť. Mraziť ich môžeme dvoma základnými spôsobmi – mrzenie s cukrom alebo mrazenie bez cukru.

Všeobecne však platí, že na ich mrazenie by sme mali použiť úplne zrelé plody, ktoré sú plne červené. Mali by byť silne aromatické a odstopkované.

Mrazenie malín bez cukru

Tento postup je úplne jednoduchý. Musíme hlavne vybrať úplne zrelé a tvarovo neporušené plody. Umyjeme ich a opatrne ich nasypeme do nádobiek, v ktorých ich chceme mraziť. Nádobky nemusia byť nepriepustné. Mali by sme dbať na to, aby sme v nich nechali aspoň 1,5 cm vzduchovú medzeru.

Mrazenie malín s cukrom

Maliny vložíme do hrnca a veľmi opatrne ich zmiešame s kryštálovým cukrom. Dávame pozor, aby sa nerozdrvili. Na 1kg malín použijeme 0,2kg cukru. Maliny s cukrom plníme do nepriepustných nádob a mrazíme.

Mrazené maliny po rozmrazení vieme použiť aj do nápojov, koláčov, ovocných pohárov a zmrzlín.

Ak sme dodržiavali všetky postupy, ovocie by nám malo v mrazničke vydržať 2-4 mesiace pri -12°C, 10-12 mesiacov pri  -18°C a 15-18 mesiacov pri -24°C.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *