Nakladané feferónky v paradajkovej šťave

paradajka a chillyAk máte radi pikantné pokrmy, určite si pripravte nakladané feferónky v paradajkovej šťave. Vydržia vám dlho a môžu slúžiť na dochucovanie rozličných jedál.

Čerstvé a zdravé, zelené alebo červené feferónky umyjeme. Odrežeme stopky asi 1cm pod základom. Na 1kg paprík si pripravíme paradajkovú šťavu z 1kg olúpaných a na väčšie kúsky pokrájaných paradajok, ktoré musia byť úplne zrelé a červené, 3 litrov octu, 200 gramov cukru, 200 gramov soli, 0,3 litre rastlinného oleja. Do šťavy pridáme aj niekoľko strúčikov cesnaku a bobkový list.

Feferónky pridáme do šťavy a varíme ich približne 5 až 6 minút. Potom celú vriacu zmes nalejeme do pohárikov. Dbáme na to, aby sa šťava a feferónky rovnomerne v pohárikoch rozložili. Poháriky uzavrieme a skladujeme ich v chladnej a suchej miestnosti.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *